EFFEKTEN AV GOD HOLDNING

Prøv dette: Ta et dypt pust inn og reis deg opp med en rak holdning. Kjenner du at du føler deg bedre?

Vi vet alle at en god holdning er viktig, men hvorfor er det slik? 

En god holdning får oss til å se høyere, slankere og mer selvsikre ut. Den desidert viktigste motivasjonen til bedre holdning bør likevel være din egen helse. En god holdning fordeler tyngdekraften jevnt gjennom kroppen uten å overbelaste enkelt-strukturer. Samtidig frigjør du plass til lungene til å ekspandere og oksygenopptaket og prestasjonsevnene din vil øke. Det er mange fordeler med god holdning…

UKJENTE FORDELER VED GOD HOLDNING

Visste du at forskning viser at det er sammenheng mellom kroppsholdning og hormonproduksjon? Retter du deg opp og skyter kassa frem vil du øke produksjonen av testosteron, noe som gjør at du vil føle deg sterkere og smerteterskelen blir høyere. I tillegg vil stresshormonet cortisol synke! Med god holdning vil du dermed føle deg sterkere og mindre stresset.

“Psyken påvirker holdningen - holdningen påvirker psyken.”

 

Muskel og skjelettplager har en enorm påvirkning til den enkeltes livskvalitet, samtidig koster det samfunnet milliarder i behandlingsutgifter og sykemeldinger. Desverre er holdningsrelaterte plager et økende problem. Dette fordi vi lever i en stadig mer stillesittende og teknisk hverdag. I Sportler ønsker vi å spre en forståelse og bevissthet rundt akkurat dette med god kroppsholdning. Vi synes det er litt for mange som lever med et statisk dårlig holdning helt uten å tenke på det, dette bekymrer oss.  

HVERDAGSTIPS: 

  • Reis deg opp, ryggsøylen skal strekkes ut og oppover 
  • Pust dype, lange og rolige pust 
  • Vær i bevegelse hver dag 
  • Vær bevisst dine prioriteringer i hverdagen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.