KAFFE - FOR OG IMOT

Ser man bort ifra tannhelsen og søvnproblemer har kaffe faktisk overraskende mange ukjente positive effekter. ☕


Forskere i Portugal, Brasil og USA har undersøkt effekten av at koffein på mus når de blir utsatt for stressende situasjoner. I studien kom det fram at mus som får koffein faktisk er bedre rustet til å takle stressende situasjoner🐭. Hva betyr dette?


Koffeinet gjør ikke at hjernen jobber bedre, det gjør at hjernen unngår å reagere på en uønsket måte. Når man drikker kaffe er man altså mindre utsatt for å oppleve stressresponser som dårlig humør og dårligere hukommelse 🧠.


Koffeinet utløser i tillegg dopamin og serotonin til hjernen, noe som gjør at vi får mer energi og blir i bedre humør. Personer som sliter med angst og depresjon vil naturlig ha lavere dopaminnivåer i hjernen, dermed vil kaffe muligens kunne bidra til å redusere følelsen av angst og panikk 🤯. 


Det er likevel viktig å merke seg at denne forskningen kun ble gjort på mus, og at det ikke er påvist hvilken effekt dette har på oss mennesker. Undersøkelsene gir imidlertid håp til å prøve ut kaffe hvis man ofte føler seg litt nedfor ☕😊.


Er man sensitiv for koffein derimot, kan kaffe gjøre at man får søvnproblemer. Ettersom dårlig søvn forverrer depresjon og angst, bør man i disse tilfellene holde seg unna koffein😟😴.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.