Kaffe - For og imot

Ser man bort ifra tannhelsen og søvnproblemer har kaffe faktisk overraskende mange ukjente positive effekter. ☕


Forskere i Portugal, Brasil og USA har undersøkt effekten av at koffein på mus når de blir utsatt for stressende situasjoner. I studien kom det fram at mus som får koffein faktisk er bedre rustet til å takle stressende situasjoner🐭. Hva betyr dette?


Koffeinet gjør ikke at hjernen jobber bedre, det gjør at hjernen unngår å reagere på en uønsket måte. Når man drikker kaffe er man altså mindre utsatt for å oppleve stressresponser som dårlig humør og dårligere hukommelse 🧠.


Koffeinet utløser i tillegg dopamin og serotonin til hjernen, noe som gjør at vi får mer energi og blir i bedre humør. Personer som sliter med angst og depresjon vil naturlig ha lavere dopaminnivåer i hjernen, dermed vil kaffe muligens kunne bidra til å redusere følelsen av angst og panikk 🤯. 


Det er likevel viktig å merke seg at denne forskningen kun ble gjort på mus, og at det ikke er påvist hvilken effekt dette har på oss mennesker. Undersøkelsene gir imidlertid håp til å prøve ut kaffe hvis man ofte føler seg litt nedfor ☕😊.


Er man sensitiv for koffein derimot, kan kaffe gjøre at man får søvnproblemer. Ettersom dårlig søvn forverrer depresjon og angst, bør man i disse tilfellene holde seg unna koffein😟😴.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.


You may also like

Vis alt
Example blog post
Example blog post
Example blog post